آشپزخانه

آرشیو مطالب

روشهای پخت ماهی

۱۳۹۶/۰۹/۱۲      ۳۸۸ بازدید


سوخاری کردن

واقعیت این است که بیشتر مردم،‌ طعم غذاهای سوخاری را دوست دارند و حتی بسیاری از افرادی که علاقه‌ای به خوردن ماهی ندارند،‌ بدشان نمی‌آید گاهی ماهی سوخاری را در برنامه غذایی خود داشته باشند. برای سالم و مغذی‌تر شدن ماهی سوخاری،‌ می‌توانید گوشت را حدود نیم ساعت پیش از سرخ کردن، در ترکیبی از آب لیمو، نمک،‌ پودر فلفل سیاه و پودر سیر بخوابانید.


تنوری کردن

بهترین راه طبخ ماهی تنوری در خانه، استفاده از فر است. برای طبخ ماهی تنوری،‌ می‌توانید از ماهی‌های بزرگ و درسته هم استفاده کنید و نیازی به فیله کردن ماهی‌ها نیست. در این روش، ابتدا داخل شکم یا گوشت ماهی را با مقداری نمک و کمی دانه انار یا پودر لیمو عمانی طعم‌دار کنید، سپس روی پوست ماهی چند برش عمیق بزنید و تمام پوست و داخل برش‌ها را با رب انار بپوشانید. حالا ماهی را خوب داخل فویل آلومینیمی بپیچید و آن را بعد از قرار دادن در یک سینی یا تابه نازک، داخل طبقه وسط فر بگذارید. فر شما باید از قبل کاملا گرم شده و حداقل حدود 120 درجه سانتی‌گراد حرارت داشته باشد. مدت زمان پخت هم به اندازه ماهی بستگی دارد.


آبپز کردن

تعجب نکنید؛ برای تهیه ماهی با این روش، قرار نیست که ماهی‌ها را داخل آب بیندازید. فقط کافی است یک ظرف گود مانند قابلمه را تا نیمه با آب پر کنید. سپس تکه‌های ماهی که فقط با کمی نمک طعم‌دار شده‌اند، داخل فویل آلومینیومی ضخیمی بپیچید و در نهایت هم فویل‌های حاوی ماهی را بعد از جوش آمدن آب، داخل ظرف بریزید.


بخارپز کردن

ماهی بخارپز بیشتر برای طرفداران سبزیجات که عاشق طعم‌های طبیعی هستند، مناسب است. برای تهیه این ماهی، نیازی به استفاده از روغن نیست. گوشت ماهی در روش بخارپز کردن، عطر و طعم سبزی‌های مختلف را به خود می‌گیرد و فقط افزودن کمی نمک و فلفل سیاه قبل از پخت به آن‌ کافی است. در این روش، ابتدا باید کف تابه را با مقداری سیب‌زمینی حلقه شده بپوشانید.

ماهی سرخ شده همراه با سس مخصوص فرانسوی

۱۳۹۴/۱۱/۱۱      ۲۷۴۹۳ بازدید

ماهی سرخ شده همراه با سس مخصوص فرانسوی

مواد لازم:

۴ تکه ماهی سفید
٢۵٠ گرم گوجه فرنگی گیلاسی شکل که از وسط نصف شده باشند
١ عدد فلفل سبز، خرد شده (مانند شکل خرد شوند)
١ عدد فلفل قرمز، خرد شده
سیر خرد شده به میزان لازم
١ عدد پیاز خرد شده
یک و نیم قاشق غذاخوری ریحان خرد شده
٣ قاشق چایخوری سرکه بالزامیک

 طرز تهیه:
١- برای درست کردن راتاتوی ابتدا ٢ قاشق غذاخوری روغن را داخل یک ماهی تابه بزرگ ریخته و شعله گاز را در زیاد کنید (کمی بیشتر از حد وسط) سپس پیاز و فلفل ها و سیر را داخل ماهی تابه ریخته و اجازه دهید به مدت ۴ دقیقه سرخ شوند (تا زمانی که احساس کنید کمی نرم شده اند)
٢- سپس گوجه فرنگی و سرکه را اضافه کرده و بین ۶ تا ٨ دقیقه اجازه دهید که کاملا مواد بایکدیگر ترکیب شوند. (مواد را خیلی هم نزنید) حالا مواد را از روی اجاق برداشته و سپس ریحان را به آن اضافه کنید. مواد را درجایی قرار داده تا گرم بمانند.
٣- یک قاشق غذاخوری روغن را داخل یک ماهی تابه نچسب ریخته و آن را گرم کنید، سپس تکه های ماهی را سرخ کنید. (حدود ٣دقیقه برای طلایی شدن هر طرف ماهی کافیست) سپس ماهی را با راتاتوی میل نمائید.
=========================
کانال تلگرام تاراگرام : telegram.me/taragram
اینستاگرام : instagram.com/tarachainstore
=========================

میگو پلو مجلسی

۱۳۹۴/۰۹/۲۴      ۵۱۰۱۸ بازدید

مواد لازم

 

 برنج

 ٢ و یک چهارم پیمانه پلوپز

 آب برای کته

٣ و یک چهارم پیمانه پلوپز

میگوی پاک شده

٣٠٠ الی ٣۵٠ گرم

 زرشک قرمز

٣ قاشق غذا خوری

خلال بادام

٣ قاشق غذا خوری

جعفری یا گشنیز خرد شده

٣ قاشق غذا خوری

هویج خلال شده

٣ الی ۴ قاشق غذا خوری

روغن

به میزان لازم

زعفران دم کرده

٢ فاشق غذا خوری

نمک

به میزان لازم

شکر

٢ الی٣ قاشق مربا خوری

پیاز داغ طلایی

٢ قاشق غذا خوری

پیاز

١ عدد

 

===================================================

کانال آموزش آشپزی فروشگاه زنجیره ای تارا Telegram.me/taragram

===================================================

طرز تهیه
برنج را شسته و نمک بریزید بعد از دو سه ساعت روی شعله گذاشته و دو الی سه قاشق روغن زیتون در آن بریزید و یکی دو بار به آرامی هم بزنید تا آب آن تبخیر شود بعد در قابلمه روغن ریخته و از نان یا سیب زمینی برای ته دیگ استفاده کنید و برنج را روی آن ریخته و دور برنج را جمع کنید تا به قابلمه نچسبد و با استفاده از شعله پخش کن و حرارت کم برنج را دم بیندازید .

خلال بادام و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید و روی حرارت غیر مستقیم (کتری ، بخاری ، سماور ) گذاشته تا خوشرنگ و نرم شود .

از طرفی دیگر دو لیوان آّب در قابلمه ریخته روی گاز گذاشته و میگو را در آن بریزید و نمک و زردچوبه و فلفل و یک عدد پیاز هم اضافه کنید و پس از ۵ دقیقه جوشیدن روی صافی ریخته و کنار بگذارید .

هویج های خلال شده را هم با مقدار کمی آب  بپزید و در آخر یک قاشق شکر و کمی هم روغن اضافه کنید .

زرشک را هم خوب شسته و با اضافه کردن شکر و روغن کمی تفت دهید و شعله را خاموش کنید زرشک نباید زیاد تفت داده شود چون هم خشک و هم رنگش سیاه میشود .

جعفری را هم خرد کرده و تمامی مواد را به همراه پیاز داغ طلایی مخلوط کنید .
برنج که دم کشید مواد آماده شده را لا به لای برنج یا روی برنج تزئین کنید .

 

===================================================کانال آموزش آشپزی فروشگاه زنجیره ای تارا Telegram.me/taragram

===================================================

 

استیک شیرماهی

۱۳۹۳/۱۲/۱۸      ۶۰۴۱۵ بازدید

مواد اولیه :


شیر ماهی ۸۰۰ گرم
سرکه چهار قاشق غذاخوری
روغن نصف پیمانه
زنجبیل تازه رنده‌شده دو سانتی‌متر
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران دم‌کرده و آبلیمو از هر کدام دو قاشق غذاخوری
پیاز خلال شده یک عدد
استیک شیر ماهی

طرز تهیه:


شیر ماهی را برش‌زده و در موادی که شامل زعفران، سرکه، آبلیمو، زنجبیل، پیاز، فلفل، نمک و روغن است، به مدت چهار ساعت استراحت دهید. سپس در تابه چدنی آنها را کباب کنید.

نکته:

می‌توانید این کباب ماهی را با پلو سرو کنید.