خواص شکلات سیاه
شکلات یکی از خوشمزه ترین خوراکی های جهان که کودکان را عاشق خود کرده است، به نقل از ویکی پدیا (دانشنامه آزاد) شکلات به انواعی از خوراکی های مشتق شده از کاکائو گفته میشود و معمولا به صورت ترکیب شیر، شکر، کره کاکائو و پودر کاکائو تولید میشود .
شکلاتها معمولاً با شیر ترکیب شده و وارد بازار میگردند. هر قدر درصد شکلات استفاده شده بیشتر باشد شکلات سیاه تر و تلخ تر میشود. شکلاتها از ۱۰٪(شکلات سفید) تا ۹۹٪ (دارک چاکلیت یا شکلات تلخ) درجه بندی میشوند. معمولاً اسانس نعنا، پرتقال، موز، توت فرنگیو... را برای طعم دادن به شکلات اضافه میکنند
در شکلاتهای تختهای از مغز میوه جات مثل، گردو، فندق، بادام زمینیو... استفاده میشود. گاهی عسل، کارامل، مربا، کشمشیا شرابهم در تهیه شکلات به کار میرود. شکلات یکی از معروفترین اسنکها در همه جای دنیاست
یکی از افزودنیهای نامطلوب که باعث کاهش قیمت شکلات میشود، موم پارافین است. شکلاتهای دارای این افزودنی در دمای بدن به سرعت ذوب نمیشوند و از این روش قابل شناسایی میباشند.
یکی از بهترین شکلات ها شکلات تلخ میباشد که حاوی ذخایر غنی از فلاونوییدها است . به طور متوسط در ١٠٠گرم شکلات تلخ با ٧٠% کاکائو ۵۴۵ کیلو کالری انرژی، ٨.١ گرم پروتئین، ۴٢.٣ گرم لیپیدها ،٣٣ گرم کربوهیدرات (قند)، ١٠.٩ گرم فیبر، ٠.۶ گرم آب و ۵.١ گرم ریز مغذی قرار دارد. (منبع seemorgh.com)
تانین یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده کاکائو است، که اثر آنتی اکسیدانی دارند که با رادیکالهای آزاد مقابله میکنند و از این طریق با بیماری های قلبی مبارزه میکند . شکلات سیاه با تامین ١٣ تا ٢٠ درصدی سهم روزانه پلی فنول باعث حفاظت از سیستم قلب و عروقی میشود .
علاوه بر آن شکلات سیاه تمام شور و هیجانات را بر می انگیزد و به همین خاطر در زمینه روانی هم شناخته شده است . پس تصمیم بگیریم شکلات سیاه را در برنامه غذایی خود قرار دهیم