آشپزخانه

آرشیو مطالب

پاستا مرغ و گوجه خشک

۱۳۹۷/۰۷/۲۸      ۲۴۹ بازدید

مواد لازم:

یک عدد سینه کامل مرغ

پاستا پروانه ای:  ۳۰۰ گرم
کره آب شده:  2 قاشق سوپ خوری
روغن: 1 قاشق سوپ خوری
پیاز: یک عدد نگینی خرد شده
سیر: دو حبه رنده شده
آب مرغ: یک و نیم لیوان
مخلوطی از خامه و شیر: معادل نصف پیمانه
گوجه خشک: یک سوم پیمانه
پنیر پارمزان: یک دوم پیمانه
اسفناج  خرد شده: دو پیمانه
برگ ریحان: ۴ برگ
نمک، فلفل، پاپریکا و آویشن: به میزان دلخواه

دستور پخت تارا:

 در ابتدا ظرف پر از آب را روی حرارت گذاشته و مقداری نمک و روغن به آن اضافه کرده و زمانی که آب بجوش آمد پاستا را به آن اضافه کرده و پس از پخت آبکش می کنیم.

سپس تکه های خرد شده مرغ را در ترکیبی از کره و روغن تفت میدهیم تا کاملا سرخ و طلایی رنگ شوند. و آن را کنار می گذاریم. برای تهیه سس این پاستا یک عدد پیاز را خرد یا رنده کرده و در کره سرخ می کنیم تا نرم شود و سپس گوجه خشک ( اگر سایزشان بزرگ هست بایستی کمی خرد شوند) و سیر رنده شده را به پیاز اضافه و سرخ  می کنیم.. ترکیب خامه و شیر و همچنین آب مرغ را اضافه کرده و بمدت 4 الی 5 دقیق اجازه می دهیم تا بجوشد و پس از آن مرغ ، اسفناج و ریحان را اضافه می کنیم  و زمان میدهیم تا اسفناج پخته شود .سپس در آخر پاستای آبکش شده را اضافه کرده و نمک فلفل آویشن پاپریکا و  پنیر پارمزان  را اضافه می کنیم  و سرو می کنیم .

خورشت نخود فرنگی

۱۳۹۷/۰۷/۲۴      ۳۱۵ بازدید

مواد لازم:

گوشت  قرمزخورشتی و یا مرغ بدون استخوان:  400 گرم

نخود فرنگی: 75 گرم

پیاز نگینی خرد شده: 1 عدد بزرگ

نعناع و جعفری خرد شده: تازه 400 گرم

زرد چوبه: 1 قاشق چای  خوری

نمک ، فلفل قرمز :به میزان دلخواه

آب: 2 لیتر

روغن: به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

در ابتدا نخود فرنگی ها را در ظرفی ریخته و می پزیم .سپس پس از پخت آن را در آبکش ریخته و بلافاصله روی آن آب سر می ریزم تا به اصطلاح بلانچ شود و رنگ سبز آن از بین نرود.

برای تهیه خورش نخود فرنگی بایستی پیاز را در روغن سرخ  کرده و زمانی که پیاز ها نرم شدند تکه های مرغ  یا گوشت را اضافه کرده و خوب تفت بدهیم  وسپس زردچوبه ،نعنا و جعفری نمک و فلفل را هم به مواد اضافه می کنیم در آخر  نخود فرانگی های پخته شده را به همراه آب به آن اضافه  می کنیم  و پس از یکساعت روی شعله کم خورشت نخود فرنگی آماده می شود.

بریانی حیدرآبادی ویژه دستپخت تارا

۱۳۹۷/۰۷/۲۰      ۳۸۸ بازدید

مواد لازم

 مرغ : ۶۰۰ گرم،

برنج :2 الی 3 پیمانه

زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری

کره: 50 گرمی 1 عدد

هل: شکسته ۶ عدد

 فلفل سیاه نکوبیده: ۱قاشق چایخوری

زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری

 برگ بو: 3 عدد،

 چوب دارچین :۲ عدد( کوچک)،

 میخک نیمکوب شده: ۷ عدد،

 زیره نیمکوب :شده ۲ قاشق چایخوری

فلفل قرمز: ۳/۴ قاشق چایخوری،

فلفل سیاه نیمکوب شده: ۱/۲ قاشق چایخوری

 پودر دارچین: ۳/۴ قاشق چایخوری، زنجبیل رنده شده ۲ قاشق چایخوری

 سیر رنده شده: ۲ قاشق چایخوری، نعنا خردشده ۷ قاشق غذاخوری،

گشنیز تازه خردشده: ۷ قاشق غذاخوری،

نمک

 تخم گشنیز :نیمکوب شده  ۵ ق غ

 پیاز: ۲ عدد بزرگ،

ماست: ۸-۷ قاشق غذاخوری،


طرز تهیه

در ابتدا یک عدد پیاز را در روغن سرخ  کرده  و به آن سیر را اضافه می کنیم و برای مزه دار کردن مرغ ، ماست را در ظرفی ریخته و به آن مقداری میخک نیم کوب شده، فلفل سیاه ،زیره نیم کوب شده ،فلفل قرمز،زنجبیل ،تخم گشنیز نیم کوب شده برگ بو ،نمک و یک قاشق غذاخوری از زعفران دم کرده  ،زردچوبه ،5 عدد هل شکسته و پودر دارچین و نعنا خشک و سیر و پیاز سرخ شده  را به ماست اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم .سپس برشهایی بر روی مرغ ایجاد می کنیم و به مواد اضافه می کنیم و مخلوط ماست و مرغ را به مدت 4 الی 5 ساعت در یخچال استراحت میدهیم تا مرغ خیلی خوب مزه دار شود.

برای تهیه برنج ،آن را با چوب دارچین و بقیه میخک و 1 عدد هل شکسته در آبجوش ریخته و آن را آبکش میکنیم.


در این مرحله مجددا یک عدد پیاز را در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم و دو طرف مرغ های مزه دار شده را با حرارت زیاد سرخ می کنیم تا آب نیندازد و و سپس باقی مانده مخلوط ماست را کف ظرف ریخته و به هم میزنیم و و زعفران آب کرده و زیره نیم کوب و کمی گشنیز و نعنا را روی مرغها می ریزیم و نصف برنج آبکش شده را به آن اضافه می کنیم و مجددا پیاز داغ ، گشنیز و نعنای باقی مانده را روی مرغها ریخته و مجددا مابقی برنج را اضافه می کنیم .

باید مراقب باشید که برنج اصلا با مواد ماستی و مرغها مخلوط نشود و تنها کافیست برنج را فشار دهید تا کاملا روی مواد را بگیرد.

سپس در ظرف را گذاشته و حرارت را روی متوسط قرار میدهیم تا برنج دم بکشد برای اینکه مرغها پخته شوند حتما بایستی حرارت کم باشد .

کوکو لوبیا سبز تبریزی

۱۳۹۷/۰۷/۱۵      ۵۳۰ بازدید

مواد لازم

•    400 گرم لوبیا سبز خرد شده
•    2 عدد هویچ متوسط خرد شده
•    1 عدد سیب زمینی متوسط
•    2 تا سه عدد تخم مرغ
•    1 قاشق غذاخوری
•    نصف پیمانه گردوی خشک شده
•    1 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده  
•    1 قاشق غذاخوری پیاز داغ
•    1 قاشق غذاخوری شیر
•    نصف قاشق چایخوری بکینگ پودر
•    زرد چوبه، نمک و فلفل سیاه

طرز تهیه

1. لوبیا سبز را پاک کنید، بشویید و کاملا خشک کنید. سپس به اندازه های یک سانتی متری خرد کنید.

2. هویچ  و سیب زمینی را پوست بگیرید و نصف اندازه لوبیا خرد کنید.

3. لوبیا را با یک لیوان آب و یک قاشق چایخوری مخلوط نمک و زرد چوبه بگذارید به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد. سپس، هویچ خرد شده را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر مواد را بپزید. در آخر، سیب زمینی نگینی خرد شده را نیز اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه شعله را خاموش کنید و بگذارید سرد شوند.

4. در یک کاسه بزرگ، 2 عدد تخم‌مرغ را بکشنید و با چنگال هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس بکینگ پودر، پیاز داغ، ادویه مورد نظر، شیر، مغز گردو و زعفران را اضافه کنید و مواد را کاملا با هم مخلوط کنید.

5. سبزیجات پخته را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با قاشق هم بزنید . توجه کنید هم زدن به اندازه و شدتی نباشد که مواد را له کند. بعد از مخلوط شدن مواد اگر احساس کردید مایه کوکو غلظت لازم را ندارد یک عدد تخم مرغ باقیمانده را نیز به مواد اضافه کنید.

6. مایه کوکو را به مدت 10- 15 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.

7. در یک تابه نچسب، به اندازه ای روغن بریزید که تمام سطح تابه را به ارتفاع 2 میلی‌متر بپوشاند. حرارت را کمی بالا ببرید تا روغن داغ شود، مایه کوکو را داخل تابه بریزید، روی آن را کاملا صاف و صبر کنید تا  کوکو کمی ببندد و بعد درب تابه را ببندید و با حرارت ملایم 30 دقیقه زمان دهید تا کوکو کاملا مغز پخت و روی آن طلایی شود. سپس  کوکو را برگردانید تا روی دیگر آن هم طلایی شود.