کنجد سیاه
کنجد سیاه
کنجد سیاه، دانهای غنی از تیامین، نیاسین، کلسیم، مس، منیزیم، آهن، فسفر، و ویتامین B6 است که ارزش غذایی بالایی دارد. این دانههای پرخاصیت نه تنها برای سلامتی بلکه در کنترل و درمان بیماریهای متعدد نیز کاربرد دارند.
ما در ادامه این مقاله از تیم فرطب به بررسی دقیق و جامع این مواد مغذی و تأثیرات آنها بر سلامتی خواهیم پرداخت. مطمئن باشید که اطلاعات ارائه شده در این مقاله، شما را در درک بهتر فواید کنجد سیاه یاری خواهد داد و میتواند به شما کمک کند تا تصمیمگیریهای آگاهانهتری در زمینه تغذیه و سلامتی داشته باشید.
فواید کنجد سیاه:
کاهش سطح کلسترول خون (LDL) و افزایش جذب آن در بدن (HDL)
کنترل و درمان پوکی استخوان
جوانسازی پوست
جلوگیری از بروز و تشدید سرطان دستگاه گوارش، سینه و پروستات
رفع آفتاب سوختگی روی سطح پوست
باز کردن عروق و پیشگری از تصلب شرایین
پیشگیری از آب مروارید چشم
استفاده بهعنوان مرطوبکننده و درمان ترک پا و خشکی پوست
کاهش وزن و تناسب اندام
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
نکات خانه داری با تارا
نکات خانه داری با تارا
1-شستشوی سینک استیل:
برای شتستشوی سینک استیل از پودر ماشین لباس شویی به همراه جوش شیرین میتوانید استفاده کنید. روش دیگر این است که سرکه را به سینک اسپری کرده و با گذشت ۱۰ دقیقه جوش شیرین اضافه میکنید. برای پاک کردن سینک نیز از اسفنج و یا مسواک استفاده کنید. به این شکل سینک شما به خوبی تمیز شده و دیرتر لکهگیری میکند.
2- شستشوی سینک گرانیتی:
سرکه سفید را به سطح سینک اسپری کرده و بعد از ۱۵ دقیقه با آب گرم سینک را شستشو دهید. اگر لکهها سخت بوده و به راحتی تمیز نمیشوند از جوش شیرین هم استفاده کنید. برای پاک کردن چربیها نیز از مایع ظرفشویی و اسفنج استفاده نمایید. به هیچ عنوان از اسکاچ یا سیم ظرفشویی استفاده نکنید که به سینک خط و خش میاندازد.
در انتها نیز با حوله میکروفایبر سینک را خشک نمایید.
خواص آب نارگیل برای کودکان
خواص آب نارگیل برای کودکان
آب نارگیل یک نوشیدنی سالم، کمکالری و انرژیبخش است که میتواند برای کودکان و نوزادن مفید باشد. حدود 100 گرم آب نارگیل تنها 20 کالری دارد و سرشار از آهن، پتاسیم، فیبر، پروتئین، کلسیم، نیاسین، ریبوفلاوین و منیزیم است.آهن موجود در این نوشیدنی به پیشگیری از کمخونی در کودکان کمک میکند
خواص آب نارگیل در بارداری:
قند موجود در آب نارگیل نسبتا کم است و ویتامین سی موجود در آن سیستم ایمنی مادر را تقویت میکند. آب نارگیل بهترین جایگزین برای نوشیدنیهای حاوی کافئین است و از سوزش معده در دوران بارداری جلوگیری میکند.
آب نارگیل یک نوشیدنی ایزوتونیک و سرشار از الکترولیت است که سطح انرژی بدن و سوختوساز را بالا میبرد و باعث بهبود عملکرد غده تیروئید در دوران بارداری میشود.
خواص آب نارگیل برای لاغری:
آب نارگیل سرشار از چربیهای سالم و پروتئین است. فیبر موجود در آن اشتهای شما را کم میکند و از خوردن غذاهای ناسالم شما را دور نگه میدارد. نوشیدن روزانه دو لیوان آب نارگیل باعث افزایش سوختساز بدن، کاهش اشتها و تامین آب بدن میشود.
خواص آب نارگیل برای صورت:
آب نارگیل باعث آبرسانی به بدن میشود و به شادابی و طراوت پوست صورت کمک میکند. ویتامین ب موجود در آب نارگیل، به ترمیم پوست و از بین بردن جای زخم یا جوش کمک میکند. رطوبترسانی و ایجاد نرمی و لطافت از مهمترین خواص آب نارگیل برای مو سر است.
توجه داشته باشید که نارگیل ممکن است باعث ایجاد حساسیت در برخی افراد بهخصوص کودکان و نوزادان شود.
خواص گلابی برای پوست:
خواص گلابی برای پوست:
ویتامین C موجود در گلابی میتواند برای رفع چروکهای پوستی بسیار مفید باشد. حتی پوست گلابی نیز به اندازه کافی دارای ویتامین سی و آنتی اکسیدانهای مفید برای مبارزه با رادیکالهای آزاد عمق پوست شما است.
خوردن گلابی با پوست میتواند به سلامت لبها نیز کمک کند. خشکی پوست لب و ترکهای روی لب با خوردن گلابی بهبود مییابد و همچنین گلابی به حجیم شدن نسبی لب نیز کمک خواهد کرد.
خواص گلابی برای مو:
یکی از ماسکهای طبیعی برای براق شدن مو، ایجاد ماسک مو به کمک گلابی و سرکه سیب است.یکی از خواص گلابی برای موها که بسیار هم جذاب است، توانایی آن در فر کردن و فر نگهداشتن موهای شما است. کسانی که دوست دارند موهای مجعد خود را فر نگه دارند، کافی است خمیری از گلابی له شده را با روغن سویای طبیعی ترکیب کرده و برای مدت یک ساعت بر روی موی خود قرار دهند. پس از یک ساعت موهای خود را با شامپو بشویید و تاثیر آن را در حین خشک شدن مو مشاهده کنید.
فایده گلابی برای قلب و عروق:
مقادیر بالای پتاسیم موجود در گلابی در کنار فیبر موجود در آن، نقش اساسی را برای بهبود گردش خون و جلوگیری از تجمع کلسترول ایفا میکنند.از دیگر خواص گلابی؛ جلوگیری از تجمع کلسترولها و بهبود گردش خون به معنای عملکرد بهتر قلب و جلوگیری از افزایش فشار خون است.وقتی که جریان گردش خون بهتر شود، قلب با کیفیت بیشتری به پمپاژ خون میپردازد و نظم در تپش قلب به معنای کاهش احتمال حمله و سکته قلبی خواهد بود.
خواص گلابی برای گوارش:
در هر صد گرم گلابی حدود ۳ گرم فیبر وجود دارد که حجم زیادی از این فیبر نیز از نوع پلیساکاریدهای غیرمحلول (NSP) است. بنابراین مصرف روزانه یک گلابی رسیده متوسط میتواند به تنهایی حدود ۲۰% از نیاز فیبر بدن را تامین کند. خوردن گلابی پس از وعده غذایی میتواند به هضم کامل غذا و حرکت دادن مواد غذایی در روده بسیار کمک کند.