خواص گوشت ماهی سالمون
این روزها در بیشتر فروشگاههای مواد غذایی میان انواع و اقسام ماهیهای منجمد وکیوم شده، فیلهماهیهای تکه شده نارنجی رنگی به نام سالمون نظرمان را جلب میکند. این ماهیها …
این روزها در بیشتر فروشگاههای مواد غذایی میان انواع و اقسام ماهیهای منجمد وکیوم شده، فیلهماهیهای تکه شده نارنجی رنگی به نام سالمون نظرمان را جلب میکند. این ماهیها مهمانانی وارداتی از کشورهای نروژ، نیوزیلند و... هستند که به کشور ما راه یافتهاند. جالب آن است با وجودی که این نوع ماهیها هماکنون به طور گسترده در کشور در حال عرضه هست بیشتر شرکتهای واردکننده اطلاعی از ارزش تغذیهای این آبزی نداشته و تنها به واردات و صرفه اقتصادی آن بسنده کردهاند. اما ارزش تغذیهای ماهی سالمون چه میزان است؟ آیا این ماهی همچون انواع ماهیهای شمال و جنوب کشورمان خواص درمانی چشمگیری دارد؟
سالمون نوعی ماهی روغنی است. گوشت آن سفت و پرچرب بوده و چربی در تمام قسمتهای گوشت پراکنده است. چربی این آبزی همچون ماهی تن از نوع غیراشباع و حاوی اسیدهای چرب امگاـ۳ است. پروتئین آن با کیفیت و حاوی اسیدهای آمینه ضروری است. ریز مغذیهایی چون ید، کلسیم، فسفر، سلنیوم، آهن، سدیم، پتاسیم و ویتامینهای B۱۲، A وD در گوشت آن به وفور یافت میشود.
خواص درمانی
ـ گوشت سالمون به دلیل وجود برخی رنگدانههای کارتنوییدی به این رنگ گرایش یافته است. این رنگدانهها، آنتیاکسیدانهای قوی و فعالی هستند که با ورود به بدن موجب رشد و سلامت سلول و بافتهای بدن شده و با جذب رادیکالهای آزاد مضر که بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی در بدن ایجاد میشوند از تخریب و تکثیر بیش از حد سلول و ایجاد تومورهای سرطانی جلوگیری میکند. مصرف این ماهی به خصوص برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه توصیه میشود.
ـ سالمون سرشار از مادهای معدنی به نام سلنیوم است. سلنیوم این ماهی از ماهی تن و هرینگ بالاتر بوده و با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر عفونتها را کاهش داده و مهمترین ماده معدنی برای افزایش قدرت جنسی و باروری نطفه در مردان جوان است.
ـ سالمون به دلیل داشتن امگاـ۳ قابل جذب، خاصیت ضدالتهابی داشته و اثر مطلوبی در کاهش دردهای مفصلی و روماتیسمی دارد. این اسید چرب ضروری با گشاد کردن عروق خونی و ایجاد تعادل در میزان فشار و چربی خون خطر بروزحمله قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن بعد از سکته قلبی را افزایش میدهد.
ـ این ماهی یکی از بهترین منابع غیرلبنی ویتامین D است. میزان ویتامین D آن از دیگر ماهیها بالاتر و به جذب کلسیم و رسوب مواد معدنی به داخل سیستم اسکلتی کمک میکند. ویتامین B۱۲ آن کمخونی همراه با عوارض عصبی را التیامبخشیده و میزان ید آن که از میگو، گوشت قرمز و مرغ بیشتر است، برای سنتز(تولید) هورمونهای تیروئیدی نافع است.
توصیهها
برخی از انواع سالمون حاوی سطوحی از جیوه هستند، اما در کل سطح جیوه در این ماهی پایین یا همسان با ماهیهای دیگر است.