بهترین خوراکیها برای وعده سحری
برای صرف سحری بهتر است که کمی زودتر از خواب بیدار شویم تا بدین وسیله هم از برکات معنوی سحر استفاده کنیم و هم بتوانیم با آرامش سحری را میل کنیم. خوردن سحری با عجله و سرعت، ممکن است باعث اضافه وزن، دلدرد و ناراحتیهای گوارشی شود. حتی اگر در سحر به خوردن غذا میل نداشته باشید، توصیه این است که یک مقدار آب، شیر و مانند آن استفاده شود تا بدن در طول روز دچار خشکی و کمآبی نشود. تا آنجایی که میتوانید از تنقلات به خصوص نوع پرنمک آن استفاده نکنید. نمک زیاد، احساس تشنگی را افزایش میدهد.
در افطار و سحر حتما باید میوه میل شود. علاوه بر میوهجات فصل، میتوان از خیسانده برگه آلو، زردآلو، انجیر و مانند اینها استفاده كرد. این خوراکیها سوخت بدن را تامین کرده و از ایجاد یبوست جلوگیری میکنند. اگر فرد در ماه رمضان دچار یبوست شود علاوه بر این خوراکیها میتواند از خورشهای ملین، مانند خورش آلو و خورشهای سبزیجات نیز استفاده کند. همچنین افراد مبتلا به یبوست باید از مصرف غذاهای سنگین و پرچرب در طول افطار تا سحر خودداری کنند. علاوه براین هنگام روزهداری باید از رفتن به حمام داغ، خون دادن و کارهایی که موجب ضعف و بیحالی میشود، خودداری كرد زیرا ممکن است باعث ایجاد احساس سنكوپ و مشکلات جدی برای فرد روزهدار شود. هنگام افطار نباید از غذای سنگین استفاده کرد. معده خالی تحمل غذای سنگین را ندارد بنابراین غذاهای سبك و نرم برای افطار مناسبتر است. تخممرغ بهتر است در درجه اول به صورت آبپز سفت و در درجه دوم به صورت نیم بند مصرف شود. البته به شرطی که سفیده آن منعقد شده باشد و زرده هم کمی حالت سفتی به خودش گرفته باشد. تخممرغ به صورت نیمرو دیرهضمتر از تخممرغ آبپز است و روغن زیادی را به خود جذب میکند.