خواندنی‌ها

آرشیو مطالب

برای بهتر شدن سلامت روان در زمان کرونا چه باید کرد؟؟؟

۱۳۹۹/۰۸/۵      ۱۶۳۱۴ بازدید

به عقیده پزشکان و محققان تأثیر بیماری همه گیر بر سلامت روان افراد بسیار نگران کننده است. انزوای اجتماعی، ترس از آلودگی و از دست دادن اعضای خانواده، ناشی از پریشانی از دست دادن درآمد و اغلب اشتغال است.

کودکان و نوجوانان نیز در معرض خطراین پریشانی و اضطراب هستند. از آنجایی که بیشتر افراد جوان ملزم به ماندن در خانه هستند، به احتمال زیاد شاهد خشونت و سوء استفاده هستند.

با این حال، از آنجا که ویروس کرونا همچنان در سرتاسر جهان رواج دارد و کشورها زمان زیادی را برای بازگشایی مجدد می گیرند، دسترسی به سلامت روانی یا پشتیبانی روانی- اجتماعی همچنان دشوار است. کارشناسان معتقدند که افراد باید یاد بگیرند که در هنگام ماندن در خانه از ابتلا به این بیماری روانی جلوگیری کنند.

محققان روشهای ساده ای را برای بهبود سلامت روان و مقابله در اوقات سخت، مانند گسترش COVID-19 و رفع فشارهای مداوم ارایه کرده اند. فعالیتهای وعده داده شده برای از بین بردن استرس یا حداقل مدیریت کردن استرس، افسردگی یا اضطراب به شرح زیر است:

  • کمک به افراد دیگر
  • یافتن یک ورزش منظم یا فعالیت بدنی که از آن لذت می بریم
  • بهبود کیفیت خواب
  • پیروی از رژیم غذایی سالم یا خوردن غذاهای سالم
  • ارتباط با مردم و ایجاد روابط مثبت
  • راهبردهای یادگیری برای مدیریت استرس
  • تنظیم انتظارات واقع بینانه
  • روشهای یادگیری برای استراحت مانند مدیتیشن
  • مقابله با تفکر منفی 
  • انجام فعالیتهایی که از آن لذت می بریم یا حس موفقیت را به شما می دهد

داشتن سلامت روانی ضعیف در زندگی روزمره، کاری، تحصیلی یا روابط شخصی دخالت می کنند که در این صورت ملاقات با متخصص بهداشت و روانشناس توصیه می شود.

خرید ایمن در زمان همه گیری کرونا

۱۳۹۹/۰۸/۵      ۱۶۲۵۷ بازدید

قبل از خرید:

برای محافظت از خود و دیگران، سعی کنید دفعات سفرهای خرید خود را کاهش دهید، زیرا خود را با بیش از حد ماندن در بیرون خانه، در معرض خطر قرار می‌دهید .

موارد زیر را از خود بپرسید:

  • آیا من به اندازه کافی سرحال هستم که به خرید بروم؟ اگر احساس بیماری می‌کنید، نباید بیرون بروید.
  • آیا من جز گروهی هستم که نیاز به محافظت دارند؟ اگر بله، پس اکیدا نباید بیرون بروید.
  • آیا امروز نیاز به خرید دارم؟
  • آیا می‌توانم بدون خرید وسیله خاصی نیازم را مدیریت کنم و کاری انجام دهم؟ به عنوان مثال، آیا می‌توانم نان خودم را بپزم؟
  • آیا من بالقوه آسیب پذیر هستم و اگر چنین است، می‌توانم از شخص دیگری بخواهم برای من خرید کند؟
  • آیا می‌توانم به فروشگاه های محلی خلوت تر مراجعه کنم یا با فروشگاه های محلی ترتیبی دهم که اجناس مورد نیازم را جمع آوری و ارسال کنند؟
  • آیا می‌توانم آنلاین خرید کنم؟

در صورت امکان، از بردن فرزندان‌تان به فروشگاه ها خودداری کنید و برای جلوگیری از شلوغی، سعی کنید در اوقات غیر اوج خرید نمائید.

فهرست اجناسی را که دارید و تاریخ مصرف آنها را تهیه کنید تا بتوانید از آنها به ترتیب تاریخ استفاده کنید و با خرید چیزهایی که لازم نیستید، از هدر رفتن غذا و پول جلوگیری کنید.

لیستی تهیه کنید و اطمینان حاصل کنید که تا زمان مراجعه بعدی به فروشگاه که برنامه ریزی کرده اید، غذای کافی برای ماندن در خانه خواهید داشت. از فریزر خود برای ذخیره کوتاه مدت تر، مواد قابل فاسد شدن مانند نان و گوشت استفاده کنید.

تأثیر استفاده از ماسک در پیشگیری از ابتلا به کرونا

۱۳۹۹/۰۴/۵      ۱۸۱۸۰ بازدید

استفاده از ماسک (شامل انواع ماسک ساده یا ماسک جراحی) یکی از اقدامات پیشگیرانه‌ای است که می‌تواند شیوع برخی بیماری‌های ویروسی تنفسی از جمله کووید-۱۹ را محدود نماید. با این وجود، استفاده از ماسک به تنهایی برای تامین سطح مناسبی از محافظت، کافی نیست و سایر اقدامات نیز باید اتخاذ شود.

جدای از اینکه ماسک زده شود یا خیر، رعایت حداکثری بهداشت دست برای جلوگیری از انتقال کووید-۱۹ از انسان به انسان بسیار مهم است.

تاکید موکد بر استفاده از ماسک در اماکن و خودروهای عمومی:

در مترو، اتوبوس، تاکسی‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای، بانک‌ها، درمانگاه‌ها و بسیاری از اماکنی که روزانه افراد بسیاری در آنها تردد دارند باید حتما از ماسک استفاده شود.

در تابستان نیز به واسطه گرمی هوا و وجود ذرات گرد و خاک استفاده از ماسک مانع از آسیب رسیدن به سیستم تنفسی و ریوی می‌شود.

ویروس کرونا به راحتی از راه صحبت، عطسه و سرفه کردن منتقل می‌شود و تنها وسیله راحت و در دسترس برای جلوگیری از انتشار و ابتلا به آن ماسک است.

سایز ویروس کرونا بسیار ریز است و می‌تواند از طریق قطره‌هایی که موقع عطسه و سرفه بر روی سطوح می‌نشیند ایجاد آلودگی ‌کند گفت: با استفاده از ماسک می‌توان از انتقال ویروس جلوگیری کرد.

 

 

 

توصیه هایی در مورد بیماری ویروس کرونا (کووید-19)

۱۳۹۹/۰۳/۷      ۵۹۴۷ بازدید

مراقبت های اولیه در برابر ویروس کرونا:

مرتب دست های خود را بشویید. 

مرتب دست های خودتان را به صورت کامل با آب و صابون بشویید یا با محلولهای  ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید . 

شستشوی دست ها با آب و صابون و استفاده از محلولهای ضدعفونی کننده حاوی الکل،ویروس های روی دست ها را از بین می برند.

فاصله ایمن را در اجتماعات حفظ کنید.

از کسی که سرفه و عطسه می کند، دست کم یک متر فاصله بگیرید.

زمانی که فردی سرفه و عطسه می کند قطرک های ریزی از دهان و بینی او به اطراف پاشیده میشود که ممکن است حاوی ویروس باشند. اگر فاصله شما با آن فرد خیلی نزدیک باشد، ممکن است شما این قطرک های حاوی ویروس کووید-19 را استنشاق کنید.

به چشم، دهان و بینی خود دست نزنید.

دست ها در تماس با سطوح مختلف ممکن است به ویروس هاآلوده شده باشند. دست های آلوده می توانند ویروس را به چشم ها ،بینی و دهان شما منتقل کنند.از این راه ها ویروس می تواند وارد بدن شما شده و شما را بیمار کند.

بهداشت تنفسی را رعایت کنید.

شما و اطرافیانتان حتما بهداشت تنفسی را رعایت کنید. بهداشت تنفسی به معنای پوشاندن دهان و بینی با آرنج خم شده یا دستمال کاغذی در هنگام عطسه و سرفه است. بعد از سرفه و عطسه بلافاصله دستمال کاغذی خود را دور بیاندازید.

اگر تب دارید، سرفه می کنید یا به سختی نفس می کشید هرچه زودتر به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

اگر احساس بیماری می کنید در خانه بمانید. اگر تب دارید و سرفه می کنید و به سختی نفس می کشید، زودتر تماس گرفته و پیگیر مراقبت های پزشکی باشید. و به توصیه های مسئولین  بهداشت و سلامت در محل زندگی  خود، عمل کنید.