7 نکته بسیار بسیار مهم درباره چای
☕️ طبع چای، سرد و خشک است. بنابراین هر چه کمتر بخورید به نفع تان است.
☕️ اگر چای را به خاطر آنتی اکسیدان آن می خورید، چای سبز گزینه بهتری است. طعم چای سبز با اندکی آب لیموی طبیعی بهتر می شود.
☕️ خوردن چای با قند، ضرر در ضرر است. آن را با خرما، توت یا عسل بخورید. اگر داخل چای عسل می ریزید، موقعی عسل را به آن بیفزایید که چای داغ نباشد. دمای بالای 60 درجه، خواص عسل را از بین می برد.
☕️ چای خوب چایی است که دیر دم بکشد ، زود رنگ ندهد و معطر نباشد. چایی که زود رنگ می دهد یا معطر است، دارای مواد افزودنی است.
☕️ خوردن چای بعد از غذا دو ضرر عمده دارد: اخلال در کار معده - اختلال در جذب آهن
☕️ خوردن چای داغ می تواند زمینه ساز سرطان حنجره شود.
☕️ چای را کمرنگ بخور
لوسیون پاک کننده بچه آردن
لوسیون پاک کننده بچه آردن
مناسب پوست حساس نوزادان
حاوی مواد موثر بسیار ملایم،بدون نیاز به آب و مواد شوینده
نعنا، یک گیاه و هزار خاصیت
- طبع نعناع گرم و خشک است.
- برای سوءهاضمه میتوان از عرق نعناع یا دم کرده نعناع بالای غذا استفاده کرد.
- تابستان یک نوشیدنی خوب و سرد مفید نعناع میباشد ۱۰ گرم نعناع را در یک لیتر آب بجوشانید بعنوان یک نوشیدنی استفاده کنید. هر روز استفاده نشود.
- از دم کرده نعناع مانند چای میشود استفاده کرد. روزی یک گرم و هر روز استفاده نشود.
- برای جلوگیری از شپش، موهای خود را با جوشانده نعناع بشویید.
- کسانی که کلسترول دارند بالای غذا و عصرها از دم کرده چای نعناع بمدت دو هفته در ماه بنوشند.
- دمکرده نعناع غلظت خون را طبیعی میکند.
- خوردن نعناع از بیماری یرقان جلوگیری میکند.
- برای درد قلب و خفقان نعناع را با پرسیاوشان جوشانده ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود.
- هنگام تهیه ترشی برای این که آن ترشی برای اعصاب زیانآور نباشد داخل آن نعناع بزنید.
- برای تقویت اعصاب نان و پنیر و نعناع بسیار سودمند است.
- اگر شیر در پستان جمع شد و بسته گردید نعناع را کوبیده با آرد جو مخلوط کنید به صورت ضماد روی آن بگذارید.
- برای بواسیر نعناع را کوبیده به صورت ضماد بگذارید.
- دم کرده نعناع باعث تقویت نیروی جنسی میشود.
- در صورت بهم خوردگی مزاج و اسپاسم یا دل درد از دم کرده نعناع با نبات استفاده کنید.
- کسانی که حالت تهوع آن ها به خاطر سردی مزاج میباشد از دم کرده نعناع همراه نبات استفاده کنید.
- دم کرده نعناع برای افرادی که میگرن دارند مفید میباشد.
- افرادی که رماتیسم دارند از دم کرده نعناع استفاده کنند.
- برای درمان درد سیاتیک از دم کرده استفاده نموده و نعناع تازه را به صورت ضماد در محل درد بگذارید.
- برای کسانی که در اثر خوردن غذا مسموم شدهاند سیبزمینی را آبپز نموده با نعناع خشک مخلوط نموده بعنوان غذا میل کنند.
- برای از بین بردن کرمهای شکم نعناع را همراه انار ترش بخورید.
- برای اگزما و خارشهای جلدی و پوستی از دم کرده نعناع شستشو و نوشیده شود ۱۰ گرم در یک لیتر آب روزی سه فنجان میل شود.
- کسانی که کم خون هستند از چای نعناع استفاده کنند.
- برای رفع رطوبتهای معده (گاهی اوقات رطوبتهای معده بهحدی میرسد معده را سرد نموده ترش میکنیم و گاهی اوقات بدون اراده آب از دهان بیرون میریزد و بادگلو زیاد میگردد) برای درمان این بیماری نعناع و ترخون همراه آن نان میل کنید.
- برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری حصبه، مخصوصاً کسانی که از بیماران حصبه مواظبت میکنند در غذای روزانه خود نعناع را بگذارند.
- کسانی که حالتهای افسردگی دارند و دارای خستگی روحی و جسمی میباشند از چای نعناع استفاده کنند.
- برای درمان قاعدگی دردناک از چای نعناع استفاده کنید.
- جویدن نعناع موجب تسکین درددندان میشود.
- کسانی که فشار خون آن ها پایین است از نعناع زیاد استفاده کنند.
- برای رفع بوی بد دهان همراه غذا نعناع بخورید.
- کسانی که دچار سرماخوردگی شدهاند و برونشیت مزمن دارند ۱۰ گرم نعناع در ۵۰۰ سیسی آب بجوشانند و صبح ناشتا ۲ استکان میل کنند.
- برای رفع سکسکه برگ نعناع را بجوید
20 راهکار برای جلوگیری از سرماخوردگی
1- ویتامین های مفید مصرف کنید
ویتامین D از جمله مواردی است که در مسیر مقابله با ویروس های سرماخوردگی به شما کمک شایانی می کنند. هر فرد با مصرف ۱۰ هزار واحد ویتامین D3 در طول هفته می تواند خطر ابتلا و جذب ویروس های سرماخوردگی را نصف کند.
2- به سر و صورت خود زیاد دست نزنید
بر اساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۳ میلادی صورت گرفت، مشخص گشت اشخاصی که معمولا عادت دارند زیاد چشم ها و بینی خود را لمس کنند، ۴۱ درصد بیشتر از بقیه افراد ویروس های هوا را جذب و پراکنده می کنند.
۳- مصرف ماست را افزایش دهید
یکی از مقالات علمی منتشر شده در نشریه انجمن تغذیه بیماران، افرادی که به طور منظم و به مقدار کافی محصولات پروبیوتیک مصرف می کنند، تا ۲۷ درصد احتمال ابتلا به ویروس های آنفولانزا را در بدن خود کاهش می دهند.
در همین راستا، گفته می شود که مصرف همیشگی ماست یونانی می تواند به پیشگیری سرماخوردگی کمک زیادی بکند.
۴- مدیتیشن کنید
محققان دانشگاه ویسکانسین در مدیسن بیان داشته اند، کسانی که همیشه عبادت، مراقبه و مدیتیشن می کنند تا ۷۶ درصد کمتر از دیگران به آنفولانزا مبتلا می شوند. دلیلش هم این است که با این ورزش شما می توانید خونسردی و تمرکز خود را به بهترین شکل ممکن حفظ کنید؛ احتمالا می دانید که استرس، آسیب پذیری بدن در مقابل انواع بیماری ها و ویروس ها را افزایش می دهد.
۵- چای گیاهی بنوشید
به جای نوشیدن قهوه تلخ و نسکافه، مصرف چای سبز را افزایش دهید. نوعی کاتچین موسوم به EGCG موجب انهدام ویروس های آنفولانزا شده و راه ورود آن ها به سیستم داخلی بدن را مسدود می کند. دانشمندان آلمانی در این رابطه بیان داشته اند که این عنصر حتی ممکن است در پیشگیری از ورود باکتریِ ایجادکننده ذات الریه نیز نقش مهمی ایفا کند.
به همین منظور، خوب است که در طول روز مقدار زیادی چای سبز بنوشید.
۶- واکسن بزنید
یکی از بهترین و موثرترین روش های پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا در طول فصول سرما، واکسن آنفولانزاست. واکسن در بدترین حالت، نشانه های بیماری را تا حد زیادی کاهش می دهد و بدنتان را در مقابل ویروس های مورد بحث مقاوم می کند.
۷- پیش از واکسن زدن ورزش کنید
کارشناسان باور دارند، اگر پیش از تزریق واکسن ورزش کنید، التهاب پس از ورزش باعث افزایش واکنش های دفاعی بدن در مقابل ویروس های موجود در واکسن می شود. این امر در نهایت به بیشتر شدن قدرت ایمنی بدن در مقابل ویروس منجر می گردد.
بر اساس یک تحقیق بریتانیایی، افرادی که ۲۵ دقیقه برای افزایش دور بازوی خود وزنه می زنند، واکنش های سیستم ایمنی بدن خود را نیز افزایش می دهند.
۸- مجراهای بینی خود را در سرما بپوشانید
مویچه های موجود در حفره های بینی و سینوس ها در دور کردن و از بین بردن عوامل بیماری زا بسیار موثر هستند. به گفته دکتر جیمز پالمر، هنگامی که این مویچه ها در معرض هوای گرم قرار می گیرند، حرکاتشان تندتر می شود، اما در هوای سرد، به طور ضعیف تری حرکت کرده و در نتیجه در پاکسازی عوامل بیماری زا کندتر رفتار می کنند.
به همین خاطر، وقتی برای مدت طولانی در معرض هوای سرد تنفس کنید، امکان جذب ویروس های آنفولانزا زیاد می شود.
۹- سبزیجات را بجوشانید
سبزیجاتی همانند کلم سبز، اسفناج و برگ چغندر را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در آب بجوشانید، سپس آن ها را درون آب یخ بریزید تا روند پختشان قطع شود و بعد مصرف کنید. پخته شدن سبزیجاتی همانند اسفناج باعث از بین رفتن عناصر بیماری زای موجود در آن ها می شود.
۱۰- هوای خانه را مرطوب نگه دارید
گرم نگه داشتن راه تنفس برای پیشگیری از سرماخوردگی به تنهایی کافی نیست. بینی فردی که دچار بیماری شده باید مرطوب نیز باشد. اگر حفره های بینی خشک بشوند، عناصر طبیعی آنتی باکتریال نمی توانند به درستی وظایف خود را به انجام برسانند. به همین خاطر لازم است که میزان رطوبت خانه را بین ۳۰ تا درجه نگه دارید.
در مواقعی که بیرون از خانه هستید، با استفاده از سرم های قندی نمکی، بینی خود را سه تا ۴ بار در روز شستوشو دهید.
۱۱- عرق کنید
نرمش کردن برای از بین بردن سرفه و عطسه کفایت نمی کند. به گزارش محققان کره ای، وقتی ورزش سنگین انجام می دهید به حدی که بدنتان خیس عرق می شود، در واقع به سلول های کشنده طبیعی دستور می دهید تا ویروس سرماخوردگی را از بین ببرند. تمریناتی که موجب افزایش میزان آدرنالین می شوند نیز باعث جمع شدن عروق خونی در اطراف غشا مخاطی می شوند و این امر به از بین رفتن مشکلات تنفسی کمک شایانی می کند.
۱۲- ماهی مصرف کنید
برای از بین بردن نشانه های آنفولانزا و سرماخوردگی بهتر است مصرف ماهی را افزایش دهید. با افزایش میزان امگا سه می توانید باعث تحریک سلول هایی بشوید که با تولید عوامل بیماری زا مبارزه می کنند. در نتیجه فرد از ابتلا به آنفولانزا مصون خواهد ماند.
۱۳- وز وز کنید
شاید برایتان عجیب باشد، اما با ایجاد صداهای کوتاه و وز وز مانند می توانید موجب افزایش میزان اکسید نیتریک در بینی شوید که خاصیت ضدمیکروبی دارد. بدون شک تولید این صداها برای اطرافیان به هیچ وجه خوشایند نیست، اما در طول روز در یک گوشه دنج و خلوت این تمرین را انجام دهید.
برای این منظور، یک نفس عمیق بکشید، یکی از سوراخ های بینی را بگیرید و نفس خود را همزمان با زمزمه کردن از سوراخ دیگر بیرون بدهید. همین کار را با سوراخ دیگر بینی تکرار کنید. این تمرین را ۵ بار تکرار کنید.
افرادی که حساسیت دارند، پس از امتحان کردن این روش بعد از استفاده از اسپری بینی استروئید دو بار در روز به مدت ۳ ماه، نتیجه بسیار بهتری گرفتند تا کسانی که فقط اسپری را به تنهایی مصرف کرده بودند.
۱۴- از اکالیپتوس بهره بگیرید
در یکی از تحقیقات اخیر مشخص شده که اوکالیپتول که در گیاه اوکالیپتوس به وفور یافت می شود، در کاهش نشانه های سرماخوردگی بسیار موثر است. گفته می شود این عنصر به کاهش التهاب و تورم کمک کرده و موجب گشاد شدن نایچه ها در ریه ها و در نتیجه جریان بهتر هوا می شود.
افرادی که از برونشیت حاد رنج می برند، می توانند با مصرف ۲۰۰ میلی گرم اکالیپتول پیش از هر وعده ی غذایی، نشانه های این بیماری را تا ۲۲ درصد افزایش دهند.
۱۵- زنجبیل مصرف کنید
برای رفع ناخوشی ها، نوشیدنی های حاوی زنجبیل بنوشید. محققان تایلندی کشف کرده اند که زنجبیل تازه از چسبیدن ویروس های مرکب تنفسی به سلول ها پیشگیری می کند و حتی موجب کاهش قابلیت تکثیر آن ها نیز می شود.
فقط یک نوع میکروب در موارد مزمن می تواند به برونشیت یا ذات الریه منتهی گردد. برای پیشگیری از فعالیت های آن در بدن، زنجبیل تازه را رنده کرده و درون آب جوش بریزید و به صورت دمنوش میل کنید. یا درون غذاهای خود بریزید.
۱۶- دست های خود را زیاد بشویید
آب و صابون بهترین محلول برای از بین بردن ویروس های روی پوست هستند. پس از شستن دست ها حتما آن ها را به خوبی خشک کنید زیرا دست های خیس خیلی بیشتر و راحت تر می توانند میکروب و آلودگی را منتشر کنند.
۱۷- یوگا کنید
یوگا و ورزش های مشابه آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند و در نتیجه فرد می تواند با قوای بیشتری با بیماری هایی همانند سرماخوردگی، آنفولانزا و ذات الریه مبارزه کند.
ترکیب ورزش های فیزیکی و ریلکسیشن با هم موجب افزایش بتادیفنسین ۲ در بزاق می شود، نوعی پپتید که همه میکروب ها را از بین می برد. تنها ۹۰ دقیقه یوگا میزان ترشح بتادیفنسین ۲ را دو برابر بیشتر می کند.
۱۸- آدامس بجوید
برخی از محققان بیان داشته اند که زایلیتول، شیرین کننده موجود در آدامس می تواند از آلوده شدن گوش ها و سینوس ها به ویروس های سرماخوردگی پیشگیری کند.
۱۹- خوب و کافی خوابیدن
محققان فنلاندی ثابت کرده اند که خواب کمتر از ۴ ساعت در شبانه روز می تواند روی ژن های فرد تاثیر گذاشته و روند سیستم ایمنی بدن او را تغییر داده و احتمال ابتلا به بیماری ها را در وی افزایش دهد. به همین خاطر، لازم است همه تمهیدات لازم برای داشتن خواب بهتر را انجام داده و پیش از نیمه شب به خواب بروید.
۲۰- سیگار نکشید
از دیگر مواردی که باید برای حفظ مقاومت بدن خود در برابر ویروس ها رعایت کنید، نکشیدن سیگار است. سیگار موجب افزایش احتمال جذب میکروب H1N1 که ویروس آنفولانزای خوکی است، می شود.