با آفتاب آشتی کنیم
تأثیر رنگها بر دکور مغازه
اما ”رنگ“ یکی از آن فاکتورهایی است که اغلب نادیده گرفته شده یا به اندازه کافی مورد توجه قرار نمیگیرد. از گذشتههای دور گفتهاند که عقل مردم به چشمشان است، بنابراین میتوان گفت که رنگها در ایجاد ظاهری مشتریپسند و جذاب نقس بسزایی دارند.
تنوع رنگها بسیار بالاست و هر کدام میتوانند واکنشهای متفاوتی را در مشتریان ایجاد کنند. در این مطلب به برخی از رنگهای پُرکاربرد اشاره میکنیم:
رنگ قرمز بیش از سایر رنگها جلب توجه میکند. به همین دلیل است که بخش عمدهای از بستهبندیها و برچسبهای کالاهای داخل قفسههای سوپرمارکتها و هایپرمارکتها را رنگ قرمز تشکیل میدهد. برای اطلاعرسانی در خصوص فروشهای ویژه نیز رنگ قرمز بیش از همه جلب توجه میکند.
البته رنگ قرمز، رنگی تهاجمی است و باعث بالا رفتنِ فشار خون و افزایش تعریق میشود. بنابراین اگر در حد افراط از این رنگ در فضای فروشگاه استفاده شود، مشتریان را عصبی و مضطرب میکند و این تأثیر بدی روی کسبوکارِ خرده فروشیتان خواهد گذاشت. توصیه میشود که همه جای سوپرمارکت یا هایپرمارکت خود را به رنگ قرمز طراحی نکنید.
رنگ صورتی رنگی ملایم، احساسی، لطیف و نشاطآور است، و در کنار رنگهای سبز و آبی، باعث احساس آرامش در مشتریان میشود. این رنگ بهویژه برای خانمها جذابیت خاصی دارد. البته در رابطه با تأثیر این رنگ تحقیق جالبی انجام شد. در این تحقیق، زندانیان جانی و خطرناک را در سلولهایی که دیوارهای صورتیرنگ داشتند حبس کردند، به مدت ۲۰ دقیقه، زندانیان از این رنگ آرامش گرفتند. اما پس از این مدت، رنگ صورتی باعث برانگیختگی زندانیان شد، به طوری که در مقایسه با زمانی که هنوز به سلولهای صورتیرنگ وارد نشده بودند، واکنشهایی بهمراتب وحشیانهتری را از خود نشان دادند!
رنگ سبز القاءکنندهی احساس تازگی و آرامش است. رنگ سبز رنگ طبیعت است، و بهویژه در دکوراسیون خانگی کابرد بسیاری دارد. در فضاهای کسبوکار، تحقیقات نشان میدهند که رنگ سبز برای سالنهای آرایشی و فروشگاههای محصولات مراقبت پوست و زیبایی، کافیشاپهای که تِم آرامشبخش را مد نظر دارند، یا فروشگاههای مبلمان مناسبتر هستند. البته باید مراقب باشید که بیش از اندازه از رنگ سبز، بهویژه سبز تیره که رنگ اسکناس است، استفاده نکنید چون مشتریان را به یادِ پول میاندازد و آنها از پولی که برای خرید کالاهایشان صرف خواهند کرد، عصبی خواهند شد و این روی فروش شما تأثیر خواهد گذاشت. از رنگ سبز روشن و طبیعی استفاده کنید اما در حد تعادل.
تیرامیسو
طرز تهیه: تیرامیسو
محتویات جعبه محصولات بُن سا:پودر تیرامیسو، بروشور،قیف،ماسوره *مدت زمان پخت:حدودا ۱۰ یا۱۲ دقیقه در فر برقی یا گازی*تزئین و سرو:پودر شکلات ، *مواد مورد نیاز:۲ عدد تخم مرغ، ۱قاشق غذا خوری روغن مایع
شرح محصول:
تیرامیسو در ایتالیایی به معنی “بکش منو بالا ” یکی از محبوب ترین کیک ها ودسرهای ایتالیایی است که برای تهیهٔ آن، بیسکوئیت را که معمولاً بیسکوئیت ساوویاردی است آغشته به قهوه نموده، سپس آنها را همراه با مخلوط همزدهای از پنیر ماسکارپونه، شکر و زردهٔ تخممرغ به صورت لایه لایه در ظرف گذاشته و با لیکور و کاکائو طعمدارش میکنند. از این دستورالعمل برای تهیهٔ انواع گوناگونی از پودینگها، کیکها و دسرهای دیگر نیز استفاده میشود.
تهیه عمومی :
ابتدا زردههای تخممرغ را با پودر قند و وانیل مخلوط کنید و به کمک همزن برقی با روش بنماری (حرارت غیرمستقیم) ۱۵ دقیقه بزنید تا کاملاً لیمویی و کشدار شود.
یک فنجان و یا کمی بیشتر اسپرسو تهیه کنید.
خامه شیرین شده را نیز با همزن جداگانه بزنید تا کاملاً فرم بگیرد و سفت شود.
پنیر خامهای را با همزن بزنید تا یکدست و صاف شود. سپس مخلوط زرده تخم مرغ، پودر قند و وانیل را بیفزایید و در نهایت، خامه فرم گرفته را نیز بریزید.
یک ظرف مناسب بلوری انتخاب کنید و کف ظرف را با نانهای لطیفه که آغشته به محلول قهوه است بپوشانید. نانهای لطیفه را به این ترتیب آماده کنید که آنها را از یک طرف با محلول قهوه مرطوب نمایید.
دور تا دور ظرف را هم مقداری شکلات رنده شده بریزید و سپس از مایه فوق که آماده کردهاید مقداری روی نانها بریزید و دوباره روی مایه پنیر را با نان لطیفه آغشته به محلول قهوه بچینید و مقداری شکلات رنده شده دور تا دور ظرف بریزید. این عمل را دوباره تکرار کنید تا مواد پنیری تمام شود.
در آخر، روی تیرامیسو مقداری شکلات رنده شده و بادام پرک و تست شده بریزید.
لازم است این دسر، حتماً یک شب در یخچال بماند تا کاملاً سفت شود
تاثیر کاروتنوئیدها در بدن انسان
کاروتنوئیدها عمدتاً به رنگ زرد، نارنجی و قرمز بوده، حتی سبزیهای به رنگ سبز تیره نیز حاوی مقدار فراوانی از این رنگدانهها میباشند. تاکنون بیش از ۶٠٠ نوع کاروتنوئید در انواع گیاهان، کپکها، جلبکها و باکتریها شناخته شده است.
از فراوانترین کاروتنوئیدها در رژیم غذایی روزانه، میتوان به بتا کاروتن، آلفا کاروتن، گاما کاروتن، لیکوپن، لوتئین و بتا کریپتوگزانتین اشاره کرد. البته مصرف این مواد برای انسان جنبه حیاتی ندارد، به همین سبب نیز مثل انواع مواد مغذی (ویتامینها، مواد معدنی و ...) برای آنها مقدار نیاز روزانه تعیین نشده است.کاروتنوئیدها چه عملکردی در بدن ما دارند؟
* پیشگیری از کمبود ویتامین A
تقریباً ۵٠ نوع از کاروتنوئیدها بعد از خوردن در بدن ما به شکل فعال ویتامین A (رتینول) تبدیل میشوند، به همین دلیل به آنها پیشساز ویتامین A نیز گفته میشود. با مصرف متعادل میوه و سبزی که حاوی این ترکیبات رنگی هستند میتوان از بروز کمبود ویتامین A پیشگیری کرد. بتا کاروتن بیشتر از سایر کاروتنوئیدها، قدرت تبدیل به ویتامین A را دارد، به عبارتی هر ۶ میکروگرم بتا کاروتن در بدن به ١ میکروگرم ویتامین A فعال تبدیل میگردد، حال آنکه در سایر انواع هر ١٢ میکرو گرم به ١ میکروگرم ویتامین A فعال تبدیل میشود. ویتامین A وظایف مهمی را در بدن بر عهده دارد که از بین آنها میتوان به نقش حیاتی آن در کارکرد درست شبکیه چشم و سلامت بینایی اشاره کرد.* فعالیت آنتی اکسیدانی
کاروتنوئیدها با فعالیت آنتی اکسیدانی خود از سلولهای بدن در برابر تخریب ناشی از رادیکالهای آزاد و بروز بیماریهای مزمن حفاظت میکنند.
مطالعات علمی مختلف نشان دادند که بین بالا بودن سطح کاروتنوئیدها در بدن (به دلیل مصرف فراوان میوه و سبزی) و شیوع کمتر سرطان (به ویژه سرطان ریه و رحم) ارتباط وجود دارد، در این راستا میتوان به تحقیقات فراوانی که روی تأثیر دریافت لیکوپن در پیشگیری از سرطان پروستات در مردان انجام شده، اشاره کرد.
البته این مسئله فقط مربوط به تأمین این ترکیبات از رژیم غذایی با مصرف متعادل میوه و سبزی است و دریافت مکملهای غذایی کاروتنوئیدها در این مورد تأثیر مشخصی نداشته است.
* تقویت سیستم ایمنی بدن
کاروتنوئیدها به ویژه بتا کاروتن در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثر داشته و مقاومت بدن را در برابر انواع بیماری افزایش میدهد.
کاروتنوئیدها در چه نوع مواد غذایی وجود دارند؟
رنگ نارنجی و زرد میوهها و سبزیهایی مثل زردآلو، انبه، طالبی، هلو، هویج، کدو حلوایی و ... به خاطر مقدار فراوان بتا کاروتن و آلفا کاروتن موجود در آنها است.
البته انواع سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج و بروکلی نیز حاوی مقدار قابل ملاحظهای بتا کاروتن میباشند.
اسفناج، کلم برگ، شلغم، خردل، کدو مسمایی، نخود فرنگی، ذرت شیرین و بروکلی از منابع خوب لوتئین و گزانتین هستند.
رنگدانه لیکوپن به مقدار فراوان در گوجهفرنگی، رب و سس گوجهفرنگی، هندوانه و گریپفروت صورتی یافت میشود.
بتا کریپتوگزانتین نیز در سبزیجاتی مثل کدو، فلفل قرمز، نارنگی، شلیل، پرتقال، هویج، هندوانه، ذرت و ... وجود دارد.
آیا دریافت زیاد کاروتنوئیدها سبب مسمومیت خواهد شد؟
دریافت زیاد این ترکیبات از مواد غذایی هیچ نوع عارضه جانبی یا علائم مسمومیتی ندارد. تنها بالا رفتن سطح بتاکاروتن یا لیکوپن در خون سبب زرد یا نارنجی شدن رنگ پوست به خصوص در ناحیه دستها و پاها شده که با قطع دریافت این وضعیت بهبود مییابد.