خواندنی‌ها

آرشیو مطالب

خواص شکلات تلخ برای سلامت و زیبایی

۱۴۰۲/۰۳/۲۵      ۱۸۰۱ بازدید

* کاهش فشار خون

* جلوگیری از سرطان

* بهبود سلامت قلب

* تنظیم سطح کلسترول

* غنی از آنتی اکسیدانی است که باعث مراقبت از مو و پوست می شود

فست فود آره یـــا نه؟

۱۴۰۲/۰۳/۲۲      ۱۶۰۶ بازدید

هیچ‌کس نمی‌گوید که شما هرگز نباید چیپس، پفک، شیرینی و پیتزا بخورید. اما مهم است که 80 تا 90 درصد غذای مصرفی روزانه شما غذای واقعی باشد.

غذای کامل غذایی است که فراوری نشده و طبیعی است و از مواد اولیه تازه حاصل می‌شود. تعریفی که شباهتی به فست‌فود و غذاهای بسته‌بندی ندارد.

 خیلی خب، حالا چه بخوریم؟

ما به شما می‌گوییم که چه بخورید. اما این که از هر کدام چقدر بخورید، برای هر کس متفاوت است.

*سبزیجات *میوه‌ها *گوشت و ماهی *آجـــــیل‌ها *تخم‌مرغ *لبنیات *نان سالم

آداب و رسوم شب یلدا چیست؟

۱۳۹۹/۰۹/۲۶      ۱۸۹۱۳ بازدید

آداب و رسوم شب یلدا در طول زمان تغییر چندانی نکرده است.

آتش:

قدیم دور کرسی می‌نشستند؛ قبل‌تر از آن دور آتش جمع می‌شدند؛ و الان بخاری‌ها مجلس را گرم می‌کنند. آتش در گذشته نماد خورشید بود و برپا کردن آتش به خاطر پاسداشتش انجام می‌شده است. البته برخی هم عقیده دارند که آتش را برای برطرف کردن نحسی اهریمن و تاریکی روشن می‌کردند. وظیفه این آتش از بین بردن و فراری دادن تاریکی و نیرو‌های اهریمنی بوده است.

مثل‌گویی یا قصه‌خوانی در شب یلدا:

مثل‌گویی که نوعی شعرخوانی و داستان‌خوانی است در قدیم اجرا می‌شده. به این صورت که خانواده‌ها در این شب گرد هم می‌آمدند و پیرتر‌ها برای همه قصه تعریف می‌کردند.

مثل قصه‌های کوچک و داستان‌های غیر واقعی اند. بیشتر قهرمان‌های آن جانوران، دیوان و پریان هستند و برای سرگرمی و خوشایند کودکان گفته و یا نوشته می‌شوند.

در هر نقطه‌ای از کشور قصه‌های مربوط به فرهنگ خودشان رواج بیشتری دارد. مثلا آذربایجانی‌ها قصه حسین کرد شبستری می‌خوانند و خراسانی‌ها بیشتر از داستان‌های شاهنامه داستان سرایی می‌کنند.

فال حافظ در شب یلدا:

معمولا در شب‌های یلدا بزرگ فامیل به دیوان حافظ تفالی می‌زند. به این ترتیب که مخاطب فال نیت کرده و بزرگ مجلس این جمله یا شبیه به این را می‌گوید:‌ای حافظ شیرازی، تو کاشف هر رازی، من طالب یک فالم، بر من نظر اندازی…

بعد لای دیوان را باز می‌کند. غزل بالای سمت راست، جواب تفال است. اگر وسط غزل باشد، فال از ابتدای غزل که در صفحه پشت است، خوانده می‌شود. سه بیت از غزل بعدی نیز شاهد فال خواهد بود. بعد از خواندن غزل، فال را تفسیر می‌کند. اگر محتوای شعر مثبت باشد فال را خوب و اگر نباشد آن را بد می‌دانند. از آنجا که عمده غزلیات حافظ دارای محتوایی عرفانی، عاشقانه و امیدوارکننده است؛ فال‌ها معمولا روحیه بخشند.

شاهنامه خوانی:

جزء جدایی‌ناپذیر دیگر شب یلدا، شاهنامه‌خوانی ست. این رسم از دیرباز در ایران رایج بوده. جذابیت شاهنامه‌خوانی به شیوه نقالی چند برابر می‌شود. متاسفانه این رسم نقالی در حال نابودی ست. باید خیلی خوش شانس باشید که در خانواده‌تان چنین فردی داشته باشید.

برای بهتر شدن سلامت روان در زمان کرونا چه باید کرد؟؟؟

۱۳۹۹/۰۸/۵      ۱۷۱۰۸ بازدید

به عقیده پزشکان و محققان تأثیر بیماری همه گیر بر سلامت روان افراد بسیار نگران کننده است. انزوای اجتماعی، ترس از آلودگی و از دست دادن اعضای خانواده، ناشی از پریشانی از دست دادن درآمد و اغلب اشتغال است.

کودکان و نوجوانان نیز در معرض خطراین پریشانی و اضطراب هستند. از آنجایی که بیشتر افراد جوان ملزم به ماندن در خانه هستند، به احتمال زیاد شاهد خشونت و سوء استفاده هستند.

با این حال، از آنجا که ویروس کرونا همچنان در سرتاسر جهان رواج دارد و کشورها زمان زیادی را برای بازگشایی مجدد می گیرند، دسترسی به سلامت روانی یا پشتیبانی روانی- اجتماعی همچنان دشوار است. کارشناسان معتقدند که افراد باید یاد بگیرند که در هنگام ماندن در خانه از ابتلا به این بیماری روانی جلوگیری کنند.

محققان روشهای ساده ای را برای بهبود سلامت روان و مقابله در اوقات سخت، مانند گسترش COVID-19 و رفع فشارهای مداوم ارایه کرده اند. فعالیتهای وعده داده شده برای از بین بردن استرس یا حداقل مدیریت کردن استرس، افسردگی یا اضطراب به شرح زیر است:

  • کمک به افراد دیگر
  • یافتن یک ورزش منظم یا فعالیت بدنی که از آن لذت می بریم
  • بهبود کیفیت خواب
  • پیروی از رژیم غذایی سالم یا خوردن غذاهای سالم
  • ارتباط با مردم و ایجاد روابط مثبت
  • راهبردهای یادگیری برای مدیریت استرس
  • تنظیم انتظارات واقع بینانه
  • روشهای یادگیری برای استراحت مانند مدیتیشن
  • مقابله با تفکر منفی 
  • انجام فعالیتهایی که از آن لذت می بریم یا حس موفقیت را به شما می دهد

داشتن سلامت روانی ضعیف در زندگی روزمره، کاری، تحصیلی یا روابط شخصی دخالت می کنند که در این صورت ملاقات با متخصص بهداشت و روانشناس توصیه می شود.