یوخه شیراز با کاک کرمانشاه چه تفاوت هایی دارد؟
احتمالاً با کاک کرمانشاه آشنا هستید.
یوخه شیرازی همان ترکیبات کاک کرمانشاه را دارد و گاهی هم به شکل کاک برش می خورد.
بسیاری از مردم کاک و یوخه را یکی می دانند اما باید در نظر داشت این دو شیرینی خوشمزه تفاوت هایی در نحوه طبخ دارند.طرز تهیه یوخه به صورت زیر است:
مواد اولیه:
آب ولرم: 50 میلیلیتر.
آرد: 300 گرم.
پودر قند: 160 گرم.
پودر بادام: 2/1 پیمانه.
روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد: 50 گرم.
مایه خمیر فوری: یک قاشق چایخوری.
نمک: 2/1 قاشق چایخوری.
پودر هل: یک قاشق چایخوری.
دستور پخت:
برای شروع کار، ابتدا مایه خمیر فوری را به همراه 50 میلیلیتر آب ولرم و یک قاشق سوپ خوری پودر قند در ظرفی مخلوط نمایید. سپس، در ظرف را بسته و اجازه دهید تا 10 دقیقه در دمای محیط مانده و پف کند. در این حین، روغن را آب کرده و آن را به ظرف دیگری منتقل و صبر کنید تا کاملاٌ خنک شود. یک عدد تخممرغ را همراه با نمک در کاسهای مخلوط کرده و کاملاٌ بزنید. سپس، آن را به روغن اضافه کنید. بعد، مایه خمیر آماده شده را به تدریج به این مخلوط افزوده و همچنان هم زدن را ادامه دهید. در مرحله بعد، آرد را اضافه کرده و آنقدر هم بزنید که خمیر یکدست و لطیفی بدست بیاید. تا جایی که به هیچوجه چسبندگی نداشته باشد. به مدت 10 تا 15 دقیقه خمیر را ورز داده و روی آن را پارچهای انداخته و به مدت 2 ساعت استراحتش بدهید. در صورت شل و چسبنده بودن خمیر، میتوانید کمی آرد به آن اضافه کنید. در مرحله بعد، خمیر حاضر شده را لوله کرده و در اندازههای مساوی چانه کنید. سپس، چانهها را با کمک وردنه باز کرده و به وسیله وردنه ظریفتری کاملاٌ نازکشان کنید. ورقههای نازک خمیر را در ماهیتابه نسبتاٌ بزرگی انداخته و هر دو طرف آن را کمی روی شعله اجاق بپزید. قبل از خنک شدن، آنها را روی تخته کار پهن کرده و رویشان از مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل بپاشید. بعد، ورقهها را با حوصله و دقت لوله کرده و رویشان را با فشار کم وردنه بکشید. در انتها، در فاصلههای 3 سانتیمتری و اریب مانند برش بزنید. سپس در ظرف مورد نظر چیده و همراه با چای میل نمایید.