طرز تهیه پاستا پنه با سس گوجه
طرز تهیه پاستا پنه با سس گوجه
مواد لازم مقدار مورد نیاز
پاستا پنه 230 گرم
سس گوجه فرنگی نصف پیمانه
پیاز سفید نصف یک عدد
سیر (رنده شده) 1 حبه
آب به مقدار لازم
خامه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
ریحان خشک 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون به مقدار لازم
مرحله اول: شبیه طرز تهیه انواع پاستا و ماکارونی، ابتدا در قابلمهای مناسب مقداری آب بریزید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید. هنگامی که آب جوشید، مقداری نمک و روغن زیتون به آن اضافه کنید.
مرحله دوم: حالا پاستا پنهها را داخل قابلمه بریزید و 8 تا 12 دقیقه زمان دهید تا پخته و آماده شوند.
مرحله سوم: در همین فاصله، تابهای بزرگ را روی شعله گذاشته و 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل آن بریزید. سپس، پیاز خرد شده و سیر رنده شده را به تابه اضافه کنید.
مرحله چهارم: وقتی پیاز و سیر کاملا تفت خورده و سبک شدند، سس گوجه فرنگی را اضافه کرده و پس از آن، آب، ریحان خشک، فلفل قرمز و نمک را در تابه بریزید. صبر کنید تا همه مواد به مدت 2 دقیقه با هم بجوشند.
مرحله پنجم: در ادامه طرز تهیه پنه با سس گوجه فرنگی ، خامه را هم به مواد داخل تابه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا سس یکدستی ایجاد شود.
مرحله ششم: تا اینجای کار، پاستاها هم آماده آبکشی شدهاند. آنها را با آب سرد آبکش کنید و داخل سس خامهای تابه بریزید. دقت کنید که سس باید روی سطح پاستا را بپوشاند.
مرحله هفتم: حالا درب تابه را بگذارید و 5 دقیقه صبر کنید تا پاستا با سس گوجه و خامه و با حرارت ملایم، جوش ریز بخورد و کاملا نرم و مغزپخت شود.
کلم پلو شیرازی
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
سبزی کلم پلو | ۶۰۰ گرم |
کلم برگ سفید | ۱ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
مرحله اول
برای تهیه کلم پلوی مجلسی ابتدا برنج را نسبت به نوع آن حدود ۳۰ دقیقه تا چند ساعت در آب و نمک می خیسانیم. توجه داشته باشید که زمان خیساندن برنج بستگی به تازگی برنج دارد و هر چقدر برنج تازه تر باشد، نیاز به خیساندن کمتری دارد.
مرحله دوم
در این مرحله یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب می ریزیمف سپس تابه را روی حرارت قرار داده و پیاز را تفت می دهیم تا طلایی شود، سپس پیاز را از داخل تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله کلم برگ را با دقت می شوییم، سپس به صورت خلالی ریز و یکدست خرد می کنیم. در ادامه مقداری روغن در تابه ای که پیاز را سرخ کرده بودیم می ریزیم و کلم های خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
مرحله چهارم
برای گرفتن بوی کلم مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا با کلم ترکیب شود. حرارت زیر تابه را کم می کنیم و درب تابه را چند دقیقه می گذاریم تا کلم ها آب بیندازند و نرم شوند، سپس نمک و آب لیمو ترش را اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در ادامه سبزی را خرد کرده و به همراه پیاز داغ که در مرحله اول درست کردیم به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا مواد با هم ترکیب شوند، سپس تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و به سراغ درست کردن برنج می رویم.
مرحله ششم
برای آماده کردن برنج ابتدا یک قابلمه را نیمه پر از آب می کنیم و مقداری نمک و زردچوبه به آب اضافه می کنیم، سپس روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد برنج خیس کرده را داخل قابلمه می ریزیم.
مرحله هفتم
زمانی که اطراف دانه های برنج کاملا نرم و مغز برنج سفت بود، باید آنرا آبکشی کنیم. حالا قابلمه ای که برای پخت کلم پلو در نظر گرفته ایم روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن کف آن می ریزیم، سپس ته دیگ را به انتخاب خود سیب زمینی یا نان لواش قرار می دهیم.
مرحله هشتم
حالا یک لایه نازک از برنج روی ته دیگ می ریزیم و روی آن را کمی از مخلوط کلم سرخ شده می ریزیم و به همین ترتیب تمام برنج و کلم سرخ شده را به صورت لایه به لایه داخل قابلمه می ریزیم و لایه آخر حتما باید برنج ساده باشد.
مرحله نهم
حالا روی درب قابلمه دم کنی قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در حین دم کشیدن برنج کوفته های قلقلی را درست می کنیم. پیاز باقیمانده را با رنده ریز رنده می کنیم و آبش را با فشار دست می گیریم.
مرحله دهم
حالا پیاز آب گرفته را به همراه گوشت چرخ کرده ترکیب می کنیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه ورز می دهیم تا مایه کوفته قلقلی منسجم شود. اگر مایه شل بود می توانید کمی آرد اضافه کنید تا منسجم شود.
مرحله یازدهم
وقتی مایه کوفته قلقلی آماده شد، آنرا به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال قرار می دهیم. پس از گذشت این زمان از یخچال خارج می کنیم و به شکل کوفته های ریز شکل می دهیم و در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم تا برنج دم بکشد.
مرحله دوازدهم
پس از اینکه برنج دم کشید و به طور کامل آماده شد، آنرا به آرامی داخل قابلمه مخلوط می کنیم تا کلم و برنج یکدست شوند، سپس در دیس می کشیم. برای تزیین کلم پلو هم از کوفته های قلقلی به سلیقه خود استفاده می کنیم.
نکات تهیه کلم پلو
سبزی مخصوص کلم پلو
سبزی مخصوص کلم پلو ترکیبی از شوید، تره، ریحان و ترخون می باشد. به صورتی که اندازه تره و ریحان باید مساوی باشد، اندازه شوید باید کمتر از تره و ریحان باشد و ترخون هم فقط برای طعم دهی مقداری کمی استفاده شود، چون ترخون اگر زیاد باشد غذا را تلخ می کند.
پاستا پنه با تن ماهی
طرز تهیه کیک مرغ ساده
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر | |
نان تست | ۱ بسته |
سینه مرغ | ۲ عدد |
سس مایونز | ۱ لیوان |
ماست چکیده | ½ لیوان |
گردوی خرد شده | ۱ لیوان |
پیازچه | ۱ دسته بزرگ |
جعفری | ۱ دسته متوسط |
خیار شور | ½ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
برای تهیه کیک مرغ خوشمزه ابتدا گوشت مرغ را اجازه می دهیم بپزد،پس از اینکه گوشت مرغ پخت، آنرا به صورت ریش ریش خرد می کنیم.
در این مرحله گوشت مرغ را درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس پیازچه و جعفری را به صورت ساطوری خرد کرده و به همراه ماست، سس مایونز، گردوی نیم کوب شده و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم.
حالا خیارشور را هم به صورت نگینی ریز خرد کرده و به کاسه می افزاییم. در ادامه مواد را با قاشق به خوبی زیر و رو می کنیم تا کاملا با هم مخلوط شده و بافت شان یکدست شود.
در این مرحله حاشیه های خشک نان های تست را جدا کرده، سپس یک ظرف مناسب انتخاب می کنیم. در ادامه کف ظرف را با یک لایه نان تست می پوشانیم، سپس یک لایه از مواد روی نان تست می ریزیم و آنرا به صورت یکدست پخش می کنیم.
حالا مجددا یک لایه نان تست قرار می دهیم و این مراحل را به ترتیب انجام می دهیم تا مواد تمام شوند. لایه آخر را با باقیمانده مواد می پوشانیم و با لیسک یا چاقو مواد را مانند خامه کشی به صورت یکدست روی کیک می مالیم.