آشپزخانه

آرشیو مطالب

کباب دنده ویژه و خوشمزه

۱۳۹۶/۱۲/۲      ۱۴۱۴ بازدید

مراحل لذیذتر کردن کباب دنده ایرانی:

  1. جعفری و ترخون ها را تا جایی که میشود داخل نرمی دنده فرو کنید.
  2. تمام مواد را با هم مخلوط کرده و اجازه دهید تا 4 ساعت بماند تا خوب طعم دار شود
  3. تکه های سبزی روی دنده ها را از آن جدا کرده و دو طرف دنده ها را به مدت 8-10 دقیقه بر روی زغال و یا روی آتش کباب کنید اما اگر دنده ی شما دنده گوساله است مدت زمان پخت را 2-3 دقیقه اضافه کنید.

نکته:

اگر دنده ی شما با گوشت باشد 5 دقیقه قسمت گوشت دارش را بیشتر روی آتش نگه دارید.

دنده ها را فقط یک بار پشت و رو کنید تا اینکه سفت نشود و مراقب باشید تا نسوزند.

پیراشکی گوشت

۱۳۹۶/۱۰/۲۴      ۱۲۰۶ بازدید

مواد لازم  برای تهیه پیراشکی گوشت:

روغن: ۲ قاشق
گوشت گوساله چرخ کرده: ۳۵۰ گرم
پیاز (ریز خرد شده): نصف یک عدد
گوجه فرنگی (پوره شده): سه چهارم پیمانه
فلفل دلمه ای قرمز (نگینی خرد شده): ۲ عدد
زیتون (خرد شده): یک چهارم پیمانه
پودر سیر: یک دوم قاشق چای خوری
پودر آویشن: یک قاشق چای خوری
نمک: یک قاشق چای خوری
فلفل سیاه (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری
خمیر پیراشکی آماده: یک بسته

 

طرز تهیه:

  1. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و پیاز ریز خرد شده را در آن تفت دهید.
  2. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا گوشت کاملا برشته شود.
  3. گوجه فرنگی پوره شده را اضافه و مخلوط کنید.
  4. فلفل دلمه ای نگینی خرد شده، زیتون خرد شده، پودر سیر، آویشن، نمک و فلفل سیاه پودر شده را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید مواد حدود ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزند.
  5. مخلوط گوشت را روی خمیرهای پیراشکی قرار دهید و آنها را از وسط تا کنید و لبه ها را محکم کنید و با چنگال شکل دهید.
  6. پیراشکی ها را در سینی فر بچینید و حدود ۸ الی ۱۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شوند.

نکته: می توانید به جای پخت پیراشکی ها در فر آنها را در روغن داغ سرخ کنید.

 

خورشت تره

۱۳۹۶/۰۹/۲۴      ۱۳۲۵ بازدید

مواد لازم
گوشت گوسفند یا گوساله:500گرم
 تره خرد شده:500 گرم
لوبیا چیتی یا سفید: 2 پیمانه
پیاز : 1 عدد متوسط
گرد لیمو: 1 قاشق مرباخوری
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
نمک،فلفل،زردچوبه و روغن :به میزان لازم
طرز تهیه:
در ظرف مناسبی کمی روغن بریزید و پیاز خرد شده را در آن کمی تفت دهید به طوری که نیمه طلایی شود.گوشت را به پیاز اضافه کنید و بعد از حدود 5 دقیقه زردچوبه و لوبیا چیتی را به آن اضافه کنید. پس از کمی تفت دادن حدود نیم لیتر آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید آب جوش بیاید زیر شعله را کم کنید و اجازه بدهید خوب بپزد.
در تابه ای جداگانه کمی روغن بریزید و تره و حدود یک قاشق چایخوری شنبلیله خشک را به آن اضافه کنید و حدود 10 دقیقه تفت دهید . وقتی گوشت پخت تره سرخ شده را به آن اضافه کنید و نمک و فلفل و رب گوجه فرنگی  را اضافه کنید.در 5 دقیقه آخر گرد لیمو  یا 4 عدد لیمو عمانی رو به خورشت اضافه کنید و برای ترشی این خورشت کمی آبغوره یا آبلیمو بهش اضافه کنید.

باقالی پلو با گوشت

۱۳۹۵/۱۱/۱۰      ۱۹۱۱ بازدید

مواد لازم:
باقالای سبز ١ پیمانه
برنج ٢ پیمانه
شوید خرد شده ٢ تا ٣ مشت !
گوشت تکه ای ٢٠٠ گرم
پیاز یک عدد
زرشک ٢ تا ٣ قاشق غذاخوری

طرز تهیه :
گوشت را با آب و پیاز بذارین بپزه تقریبا ٣ تا ۴ ساعت زمان برای پخت گوشت لازمه. بعد که گوشت پخت درش بیارین و بذارین خنک شه و تکه تکه اش کنید.

زرشک را بشورید و در کمی روغن تفت بدین.

گوشت تکه شده را هم اضافه کنید و کمی تفت بدین، کمی هم خلال پسته بهش اضافه کنید.

برنج را آب کش کنید، چند دقیقه قبل از اینکه بریزیدش توی آبکش، باقلای سبز را بهش اضافه کنید تا کمی پخته بشن. بعد بریزین تو آب کش. کف قابلمه را روغن بریزید و هر ته دیگی که دوست دارین تهش بچینید. ته دیگ کاهو خیلی خوبه که ما کاهو نداشتیم، بعد به ترتیب یک لایه برنج و باقالا و یک لایه شوید بریزید. زعفران آب کرده هم روی برنج بدین. کمی آب روغن اطراف برنج بدین و بذارین برنجتون دم بکشه . ١٠ دقیقه با حرارت زیاد که برنج بخار کنه. نیم ساعت هم با حرارت ملایم.

برنجتون که دم کشید بریزید توی دیس و روش را با مواد گوشتی تزئین کنید.