بریانی حیدرآبادی ویژه دستپخت تارا
مواد لازم
مرغ : ۶۰۰ گرم،
برنج :2 الی 3 پیمانه
زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری
کره: 50 گرمی 1 عدد
هل: شکسته ۶ عدد
فلفل سیاه نکوبیده: ۱قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
برگ بو: 3 عدد،
چوب دارچین :۲ عدد( کوچک)،
میخک نیمکوب شده: ۷ عدد،
زیره نیمکوب :شده ۲ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: ۳/۴ قاشق چایخوری،
فلفل سیاه نیمکوب شده: ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر دارچین: ۳/۴ قاشق چایخوری، زنجبیل رنده شده ۲ قاشق چایخوری
سیر رنده شده: ۲ قاشق چایخوری، نعنا خردشده ۷ قاشق غذاخوری،
گشنیز تازه خردشده: ۷ قاشق غذاخوری،
نمک
تخم گشنیز :نیمکوب شده ۵ ق غ
پیاز: ۲ عدد بزرگ،
ماست: ۸-۷ قاشق غذاخوری،
طرز تهیه
در ابتدا یک عدد پیاز را در روغن سرخ کرده و به آن سیر را اضافه می کنیم و برای مزه دار کردن مرغ ، ماست را در ظرفی ریخته و به آن مقداری میخک نیم کوب شده، فلفل سیاه ،زیره نیم کوب شده ،فلفل قرمز،زنجبیل ،تخم گشنیز نیم کوب شده برگ بو ،نمک و یک قاشق غذاخوری از زعفران دم کرده ،زردچوبه ،5 عدد هل شکسته و پودر دارچین و نعنا خشک و سیر و پیاز سرخ شده را به ماست اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم .سپس برشهایی بر روی مرغ ایجاد می کنیم و به مواد اضافه می کنیم و مخلوط ماست و مرغ را به مدت 4 الی 5 ساعت در یخچال استراحت میدهیم تا مرغ خیلی خوب مزه دار شود.
برای تهیه برنج ،آن را با چوب دارچین و بقیه میخک و 1 عدد هل شکسته در آبجوش ریخته و آن را آبکش میکنیم.
در این مرحله مجددا یک عدد پیاز را در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم و دو طرف مرغ های مزه دار شده را با حرارت زیاد سرخ می کنیم تا آب نیندازد و و سپس باقی مانده مخلوط ماست را کف ظرف ریخته و به هم میزنیم و و زعفران آب کرده و زیره نیم کوب و کمی گشنیز و نعنا را روی مرغها می ریزیم و نصف برنج آبکش شده را به آن اضافه می کنیم و مجددا پیاز داغ ، گشنیز و نعنای باقی مانده را روی مرغها ریخته و مجددا مابقی برنج را اضافه می کنیم .
باید مراقب باشید که برنج اصلا با مواد ماستی و مرغها مخلوط نشود و تنها کافیست برنج را فشار دهید تا کاملا روی مواد را بگیرد.
سپس در ظرف را گذاشته و حرارت را روی متوسط قرار میدهیم تا برنج دم بکشد برای اینکه مرغها پخته شوند حتما بایستی حرارت کم باشد .