دستور پخت بزقورمه؛ غذای اصیل کرمانی
۱۴۰۲/۰۷/۲۳
۳۴۷۱ بازدید
بز قورمه، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزهی استان کرمان محسوب میشود و به دلیل داشتن نخود و گوشت بسیار مقوی و حاوی پروتئین است. مردم کرمان این غذای سنتی را با برنج و هم با نان سرو میکنند. اگر به دنبال خورشت سنتی بسیار متفاوت و خوشمزهای هستید، بز قورمه را امتحان کنید که به عقیدهی بسیاری طعمی فوقالعاده دارد.
مواد لازم مناسب برای ۶ تا ۸ نفر
- نخود : یک پیمانه
- پیاز : یک کیلوگرم
- سیر : یک بوته
- گوشت بدون استخوان : 500 گرم
- کشک : به میزان لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
- زعفران دم کرده : یک قاشق سوپخوری
- نعنا داغ : به میزان لازم
- گردو خرد شده : به میزان لازم
- آب : 2 پیمانه
طرز تهیه
۱. پیاز را خرد و با روغن سرخ کنید و نصف آن را برای تزئین کنار بگذارید و در نصف مابقی، سیر را خرد کنید بریزید، تفت دهید و زردچوبه و فلفل را هم بریزید.
۲. گوشت را بریزید، سپس یک تفت دهید.
۳. نخودها را از قبل چند ساعتی خیس کنید، آب روی نخود را خالی و دوباره آب بریزید. روی حرارت بگذارید تا چند دقیقه بجوشد و آبش را خالی کنید تا نفخ نخودها گرفته شود.
۴. نخودها را داخل قابلمه گوشت بریزید. آب روی آن بریزید و با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و بعد از پخت آنها را کاملاً له کنید.
۵. کشک و زعفران را به مایه اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا کاملاً جا بیفتد.
۶. نمک آن را در وهله آخر بریزید، در ظرف بکشید و با کشک، پیاز داغ، گردو و نعنا داغ تزئین و میل کنید.